The Bowral Bathroom

This bathroom started life as a separate toilet and  bathroom and it was only decided to combine the two rooms when there was substantial rot found in the dividing wall, caused by a leaking shower tray. The rooms had also suffered at the hands of 70's renovation, complete with asbestos lined walls, polystyrene ceiling tiles and linoleum floors. It was time to strip out, add new floor and wall sheeting and reconfigure the room for modern use.

The room received a sympathetic interior to the period of the late Victorian home. A new door was acquired to match the rest of the house and an elliptical plaster cornice was added to form the entrance to the generous walk-in double shower. Perhaps one of the most outstanding features of this room is the large sliding glass window that opens onto a private courtyard for enjoyable outdoor bathing. I even managed to install a small and beautifully appointed cast iron fire surround from a manufacturer in the UK, with a gas effect open fire kit, adding charm to this already inviting room.

The vanity unit is bespoke and the floor is tessellated tiles in black, grey and white. Black granite tiles add a level of sophistication to this bathroom that sets it so far apart from many of the other bathrooms that I have created. 

I have included the technical documentation and finishes board below, so that you can gain an understanding of the thoroughness of the work that I produce. 

1/1