The Rozelle Kitchen

This project was initially penned in 2017, but a myriad of problems got in the way that delayed the finalisation of this fabulous kitchen project. To add to our woes Covid 19 seamed likely to completely kibosh the project, but I'm happy to say that it wasn't to be the case, and despite the lockdowns work started and continued on this kitchen and it is now complete.

It was very important to retain the period features of the existing weatherboard cottage whilst presenting a contemporary feel that is prominent throughout the rest of my clients home. The neutral pallet is complemented by honey coloured furniture and a beautifully polished and stained existing timber floor.

Making use of the existing appliances was key to helping to keep the budgetary restraints under control, especially as they were all less than a year old - it's always better to reuse than to throw away. 

The tired old kitchen
press to zoom
press to zoom
The concept realised
press to zoom
A kitchen for living in
press to zoom
More of the befores....
press to zoom
The period features of the house have been retained
press to zoom
Beautifully polished timber floors completement this neutral pallet perfectly
press to zoom
The existing appliance were kept and incorporated into the new kitchen
press to zoom
Glass display cabinets are a characteristic you'll see in most of my kitchen designs
press to zoom
It was important to keep my clients existing furniture.
press to zoom
An appliance hub sits comfortably in an otherwise awkward corner
press to zoom
Wherever I can, I will conceal appliances. Te microwave is hidden from view in a matching hutch adja
press to zoom
My client was keen to maintain symmetry
press to zoom
Beautiful Smartstone benchtops and splashback
press to zoom
Cool and just so wonderful to touch.... you cannot help but run your hands across the Smartstone ben
press to zoom
Tap, sink and window alignment was essential
press to zoom
Details, details, details.... It was important to keep the fabric of the house intact.
press to zoom
Order from chaos.... neat and tidy drawers now abound.
press to zoom
Replacing the existing class doors with fully opening bifolds was probably the wisest decision made
press to zoom
The kitchen now presents to the garden and courtyard as a seamless room
press to zoom
The status before a better solution was found
press to zoom
press to zoom
A space to enjoy and love
press to zoom
Me and a very happy client!
press to zoom
1/1